Parterapi

Hvorfor gå i parterapi i Aalborg?

Kunne I have gavn af parterapi i Aalborg, for at få jeres forhold tilbage på rette kurs? Når I har besluttet at henvender jer til en parterapeut, er det ofte fordi I er blevet bevidste om at der mangler noget i jeres parforhold.

Måske er intimiteten forsvundet, eller I ender i de samme konflikter igen og igen. Årsagen kan være mange, men den grundliggende årsag er, at i har mistet evnen til at kommunikere, til at lytte og i værste fald også mistet respekten for hinanden. Ca 75 % af skilsmisserne skyldes dårlig kommunikation.

Par der er gode til at kommunikerer, lytte og har interesse for hinandens velbefindende kommer ikke i parterapi.

Det kan også være i er et af de “modne par” der har en historik med et forlist ægteskab og denne gang gerne vil forbygge og udvikle jer sammen som par, så i undgår at ende i de samme mønstre igen. Jeg kalder det, “At gå til parterapi”

Når man starter i parterapi er man ofte landet et sårbart sted. Det er derfor vigtigt at I finder en terapeut, hvor i begge føler god kemi, tillid og tryghed, så i kan åbne op omkring det der er svært for jer.  Jeg vil derfor anbefale at du/I ringer til en uforpligtende snak, hvor I fornemmer om jeg er den rette terapeut for jer.

Hvordan foregår parterapi?

En session varer 90 min. Det er individuelt hvor mange sessioner I har brug for.
Det er min erfaring at der skal min. 5 sessioner til, for at vi kan nå rundt omkring det meste. Jeg har derfor sammensat et  forløb på 5 gange.

Forløbet indeholder 3 x parterapi og 2 x individuel terapi. Men det kan sammensættes anderledes – alt efter jeres behov.

Du kan tilkøbe enkelte sessioner til reduceret pris efter endt forløb.
Med i forløbet får i øvelser og redskaber med hjem, så I fremadrettet kan klare jeres konflikter/udfordringer selv.

Ved sessionens start får vi afklaret hvad jeres udfordringer er, og vi aftaler rammen for terapien – og hvilke metoder der skal til for netop at hjælpe jer.

Vi taler ligeledes om hvor mange gange I har brug for, og om individuel terapi kan gavne forløbet. Jeg guider jer igennem sessionerne, ved at jeg styrer kommunikationen og taler med jer en ad gangen, mens den anden lytter. Vi arbejder sammen med de følelser og mønstre der opstår.

Jeg er som jeres terapeut en neutral samtalepartner som ikke tager parti, min opgave er at rumme begges følelser og behov, og dermed forstå og anerkende dig med din måde at se verden på.

Herfra hjælper jeg jer blandt andet, at forstå det den anden forstår.

I løbet af sessionerne vil I blive klogere på hinanden, bedre til at lytte og italesætte jeres behov/værdier og heraf løse jeres problemer sammen.

Hvad kan man forvente af parterapi hos mig?

Et fælles ønske om at få et godt parforhold, hvor man er interesseret i den andens velbefindende, er altafgørende for om I får noget ud af parterapien. Hvis du kommer fordi du gerne vil have opbakning i, at den anden er forkert, er det ikke parterapi hos mig I skal vælge.

Min overbevisning er, at man godt kan have et godt venskab, uden et godt ægteskab, men du kan ikke have et godt ægteskab, uden et godt venskab. Så lysten til at udvikle jer, både individuelt og sammen er en forudsætning. Al forandring er dog svær, og her er det min fornemmeste opgave, at skabe et rum hvor der er tillid og tryghed, så I hver især kan åbne jer, føle jer set og mødt – og så I kan komme i gang med den forandring der skal til.

Hvornår har man brug for parterapi?

  • Parterapi er for jer, der ikke kan løse jeres konflikter på egen hånd, I bliver ved med at løbe ind i de samme konflikter gang på gang, og I kan mærke, at det skaber større og større afstand imellem jer.
  • I har svært ved at kommunikerer og den ene eller begge føler ikke, at den anden lytter. Alt for ofte ender jeres kommunikation i et skænderi uden form for forståelse eller løsning.
  • Der har været utroskab i parforholdet, I vil gerne blive sammen, men der er nu flyttet mistillid og utryghed ind i jeres parforhold, og I har svært ved at finde hinanden igen. Den ene er måske fyldt med skyld og skam, og den anden har svært ved forså hvad årsagen til utroskaben er.
  • Jalousi kan være en stor udfordring for parforholdet, ikke kun for den, der føler jalousien, men også for den anden part, der føler sig mistænkeliggjort.
  • Sammenbragte familie kan give konflikter og uoverensstemmelser. Her kan forventningsaftaler, ønsker og behov være svært at få indfriet, da der er mange hensyn at tage.
  • Intimitet, den lim der binder jer sammen, er helt ophørt eller I er kommet langt væk fra hinanden. Den ene har måske mere lyst til intimitet end den anden, og der er opstået afvisning og følelsen af ”jagt efter sex” i parforholdet.
  • Men parterapi kan også være for jer der gerne vil forebygge alt det ovenstående og gerne vil udvikle jer sammen, og lærer hinanden at kende på et dybere plan.

I parterapi forløb får du

Redskaber til at lære at kommunikerer.

Bevidsthed i hvad jeres udfordringer handler om, og hvor de kommer fra.

Indsigt i kærlighedssprog.
Indsigt i eget og hinandens kærlighedssår.
Indsigt i tilknytningsmønstre.
Metoder til at lære at lytte

Parterapi koster

1 session 1500 kr

Forløb med 5 gange 6250 kr (bruges inden for 3 måneder)
Forløb med 10 gange 12.000 kr (bruges inden for 1 år, eller efter aftle)
Individel terapi i forbindelse med parterapi 600 kr.

KONTAKT
Telefon: 28 26 82 70

ELLER SEND EN BESKED HER: